Forgot Password

Language:
  • en
  • ru
  • fr
  • fr
Currency :
0 0
my cart: 0 item(s)- 0

Olis d’autor

L’origen

Mas Montseny data del SXIX, és llavors quan el primer de la saga Catà arriba al mas per treballar de masover. Hi treballa ell, els fills i els néts i a principis del SXX, un dels néts, en Pep Montseny -renom d’en Josep Catà Gomis- compra el mas i les terres.

Cap als anys 40 el besavi Pep Montseny, i el seu fill Josep Catà Sendrós -el nostre padrí- aconsegueixen que els propietaris de set masos de la zona es posin d’acord per treballar plegats, construir un molí de pedra per fer l’oli dels set masos. L’agrupació uneix a Mas de Sant Ramon, Mas de la Cansalada, Mas de la Pegalós, Mas de Cavaller, Mas Santamaria, La Torre de Fàbregas i Mas Montseny.

S’acaba ja el segle XX

La saga continua i als anys 70 en Josep Maria Catà Català s’incorpora a l’empresa familiar. En Josep Maria ve amb noves idees, amb força i ganes per modernitzar el molí amb maquinària moderna i amb l’encert de cultivar també presseguers. Actualment els Préssecs Mas Montseny de Mas Montseny Fruits són uns del més ben valorats del sud d’Europa.

Un nou mil·lenni ens impulsa

Mas Montseny entra amb força al segle XXI, l’experiència és un grau i l’interès per aconseguir un oli d’oliva de màxima qualitat és l’empenta per incorporar nous sistemes de moltura. És així com el 2006 es modernitza de nou el molí, s’instal·la un sistema continu amb el qual el procés de moltura es perfecciona.

El 2012 en Roger Catà Plana, després d’estudiar l’enginyeria agrícola, s’incorpora en plena dedicació a Mas Montseny; les tres generacions Catà constitueixen Mas Montseny Fruits.

Mas Montseny continua, la família Catà sap trobar la complexa connexió entre el tradicional món de l’agricultura i els nous temps. Al 2013 inicien el projecte Oli Mare amb el que es busca obtenir un oli ecològic d’alta gama i es comença a exportar fruita a França. Al 2014 es fa el salt al mercat alemany i al 2015 ja envien fruita a tota Europa, és també l’any en que es presenta l’Oli Mare coincidint amb els 75 anys d’història del molí d’oli. Al 2016 les exportacions de fruita arriben a la Xina i es guanya el Premi Liderpack a millor packaging de l’estat en la categoria d’alimentació pel disseny de l’ampolla d’Oli Mare que ajuda a conservar les propietats organolèptiques d’aquest oli ecològic.

Aquest 2017 es renova la web i s’incorpora una botiga online per a vendre els diferents productes del molí: link

Aquest viatge de més de cent cinquanta anys ha deixat importants empremtes a Mas Montseny

Hi conservem les primeres pedres de molí, els cofins, les premses d’abans, els carros i els estris: ens agrada viure en aquest petit museu, perquè mentre treballem ens recorda tot el que som.